از سیم ارت در تمام وسایل برقی خانگی همچون یخچال، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، کولر، مایکروفر، اجاق گازهای دارای ترموکوبل و … می توان استفاده نمود.
همچنین جهت ممانعت از انتقال مواد قابل اشتعال و ایجاد الکتریسیته ساکن هنگام تعمیرات الکتریکی نیز از آن استفاده می شود.
هدف از ایجاد سیستم ارتینگ در دستگاه های الکترونیکی خانگی این است که در صورت اتصال سیم فاز یا نول دستگاه به بدنه آن و در حالتی که نشتی جریان برق وجود دارد، این جریان نشتی به وسیله کابل ارت به زمین منتقل شود.

البته استفاده از آن در صنایعی که با برق فشار قوی سر و کار دارند با اهمیت تر است، زیرا جریان های الکتریکی فشار قوی بسیار خطرناک تر از جریان های برق شهری بوده و در صورت عدم استفاده از آن امکان ایجاد خطرات جبران ناپذیری وجود دارد.
در حال حاضر به جز کارخانه ها و صنایع تولید برق اکثر ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری برای سیم کشی های برق خود از سیم و کابل بهره می برند.
این سیم از یک سو به وسایل الکتریکی و الکترونیکی و از سوی دیگر به سیستم های لوله کشی آب یا چاه ارت اتصال می یابد که البته استفاده از چاه ارت ایمن تر است. تمام وسایل الکتریکی و الکترونیکی باید کابل اتصال به زمین داشته باشند، اما در وسایلی که بدنه آن ها رساناست حتماً بایستی سیم ارت را به کار ببرند.
به طور کلی استفاده از سیستم های ارتینگ دارای مزایایی از قبیل کارکرد صحیح و درست تجهیزات حفاظتی، ممانعت از آتش سوزی و اتصالی دستگاه، کاهش ولتاژ گام زمان بروز اختلاف پتانسیل های خطرناک در مدار، مهار جریان های تولید شده توسط القای الکترومغناطیسی و تخلیه الکتریسیته ساکن در چاه ارت و مهم ترین نقش آن که حفظ جان انسان ها می باشد.
انواع سیم ارت
برخی از اقسام سیم های ارت عبارتند از :
سیم های یک رشته ای مسی مفتول که به آن ها سیم های خشک نیز می گویند. کاربرد این سیمهای خشک در فرم کاری داخل تابلو برق می باشد.
کابل ارت افشان بسیار انعطاف پذیر می باشد که اکثراً مجموعه ای از رشته های مفتولی با قطر مشخص سیم های افشان را ایجاد می کنند.
مجموعه ای از رشته های مفتولی در هم تابیده شده است که در دسته سیم های مفتولی قرار دارند اما سیمی حدواسط ارت خشک و سیم ارت افشان می باشند.
این گونه سیم ها هنگامی که سیستم زمین حفاظتی مورد استفاده قرار گرفته باشد، به کار می روند. سیم های ارت روکش دار در سیم کشی ساختمان ها و یا سیم کشی داخل تابلوها قابل استفاده هستند.
سیستم ارتینگ دارای ۳ نوع TN System ,TT Systemو IT System می باشد که هر سه سیستم کارایی یکسان ولی طریقه نصب متفاوتی دارند.
در نوع TN System زمین, مرکز اتصال سیم نول شده و بدنه دستگاه و قسمت های رسانای آن به این مرکز متصل می شوند که بر مبنای نحوه اتصال به سه زیر مجموعه TN-C و TN-S و TN-C-S تقسیم می شود.
در نوع TT System نقطه خنثی توسط یک مقاومت و بدنه رسانای دستگاه با یک الکترود به زمین متصل می شوند. در این گونه از سیستم, داشتن وسایل حفاظتی تفاضلی و اضافه جریان الزامی است.
و در IT System هیچ اتصال مستقیمی بین بخش های رسانا و دارای جریان دستگاه با زمین وجود ندارد یا در صورتی که این قسمت ها به زمین متصل باشند با مقاومتی بیش از ۱۰۰۰ اهم متصل هستند.
در این سیستم, سیم نول نیز با زمین ارتباطی ندارد اما تمامی قسمت های بدنه دستگاه به طور مستقل یا مشترک به زمین وصل شده اند.
برای آشنایی با مشخصات سیم ارت اینجا کلیک کنید.